Make your own free website on Tripod.com

 

Index // Aluan // Carta // Panitia // Takwim SEMEKA // takwim Kurikulum // PMR

ani_bluline.gif (11170 bytes)

ani_smile.gif (9103 bytes)991.gif (6980 bytes)ani_smile.gif (9103 bytes)

Pelajar Cemerlang

ani_heart.gif (4940 bytes)Rahsia Kejayaan

ani_colorbar.gif (4491 bytes)

Aliran Sains

ani_heart.gif (4940 bytes)ani_heart.gif (4940 bytes)

        Rohaizad b. Paidi (14 Aggregat)

"Semasa di sekolah, saya memberi tumpuan terhadap pengajaran guru. Saya juga selalu berbincang dengan guru dan rakan-rakan apabila menghadapi sesuatu masalah dalam pelajaran. Saya juga menggunakan masa lapang atau ketika ketiadaan guru di kelas dengan membuat latihan. Ketika kelas tembahan pula, saya cuba menyelesaikan sendiri segala soalan yang diberi dan yang paling penting, saya memastikan kehadiran saya penuh kecuali jika ada sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan."

"Saya menasihati adik-adik pelajar supaya mencuba sedaya upaya untuk mencipta kejayaan, bukan sahaja untuk sekolah keluarga tetapi juga untuk diri sendiri."

"Kita juga mestilah menjaga hubungan sama ada dengan ibu bapa, guru atau rakan. Sagala masalah yang timbul sama ada yang berkaitan dengan pelajaran atau peribadi, hendaklah selalu dibawa berbincang"

"Selain dari mengulangkaji, adalah sangat penting untuk kita berdoa kepada Allah s.w.t dan mendapat restu daripada ibu bapa agar memperoleh kejayaan yang diidamkan."

" Sebenarnya, dalam mencapai kejayaan ini, banyak pihak yang turut sama membantu. Antaranya, sudah pastilah ibu bapa saya yang sentiasa memberi sokongan dan perangsang untuk berjaya. Selain itu, guru-guru sekolah terutamanya Pn. Rusnani Fadzil yang sentiasa memberi nasihat dan dorongan serta adik beradik dan rakan-rakan  yang banyak membantu ketika saya membuat ulangkaji.

 

 

ani_colorbar.gif (4491 bytes)

Index // Aluan // Carta // Panitia // Takwim SEMEKA // takwim Kurikulum // PMR

WB01337_.gif (904 bytes)99.gif (10095 bytes)WB01345_.gif (616 bytes)